Skip to main content
Ortolabs fotbäddar betalar sig snabbt.

VI KOMMER

TILL ER

Många belastningsskador som ger sig tillkänna i hälsenor, knän, höfter, rygg och nacke har sitt ursprung i fötterna. Felaktigt utformade skor och hårda golv ger fötterna onaturliga förutsättningar. Andra delar av kroppen försöker kompensera vilket leder till överansträngning.

Belastningsskador kommer smygande förr eller senare. Många som går och står mycket i sitt arbete har problem. En arbetsgrupp som är extra utsatt är de som använder skyddsskor. Skyddskorna är hårda och ”saknar” stötdämpning.

Ortolab är störst i Sverige på att tillverka individuella fotbäddar.

Ett sätt att förebygga problem är att använda våra fotbäddar (ortopediska inlägg) som avlastar, ger stötdämpning och härlig komfort. Allt fler arbetsgivare börjar inse vad välmående fötter betyder för sina anställda. Frånvaro för ont i fötter, knä eller rygg kostar företagen oerhört mycket pengar. En till några timmars sjukfrånvaro betalar vad Ortolabs fotbäddar kostar.
Våra fötter belastas med upp till 7 gånger vår kroppsvikt beroende på rörelse. Bäst resultat för företaget och personalen får man om fotbäddarna provas ut i förebyggande syfte. Detta är helt i linje med rekommendationer från regeringen vad gäller minskningen av sjukskrivningar och sjukfrånvaro. Det är dessutom en av de få konkreta åtgärder som arbetsgivare kan ta till idag.

Dagens arbetsskor är tillverkade för att klara diverse standardkrav vad gäller stålhätta, spikskydd, höga temperaturer, syror m.m. Det finns dock inga normer för fotens komfort och omhändertagande. Skyddsskor är hårda, ”saknar” stötdämpning och stöd för fotvalven.

Testade i företagshälsovård

Ortolabs fotbäddar testades i skyddsskor under en fem månader lång studie med 40 deltagare. Undersökningen utfördes av en av Sveriges största rikstäckande företagshälsovårder. Testerna ägde rum i flera centrallager och butiker på ett stort livsmedelsföretag. Enligt resultatet hade testpersonerna minskat ett flertal skador (rygg, fot och knäproblem) och mindre ont efter tiden med fotbäddar. Dessutom upplevde de att de hade mer ork att vara aktiva på fritiden.
För mer information maila till:
info@ortolab.se

Så här går det till

Vi kommer ut till er arbetsplats och gör en 3D-scanning av fötterna eller utprovning på varje anställd. Detta tar bara några minuter per person. Det finns två olika koncept att välja mellan.

ORTOLAB INDIVIDUAL

Om ni vill ha helt individuellt anpassade fotbäddar så finns Ortolab Individual. Fötterna skannas av oss med en 3-D Ipad scanner. Varje person tar bara några minuter att skannas. Därefter skickas ”fötterna” via nätet upp till vår produktion i Norrland. Fotbäddarna specialtillverkas efter kundens fötter av Ortolabs ortopedtekniker.

Efter någon vecka är de individuella fotbäddarna helt klara att levereras.

ORTOLAB AFS WORKS

Fotbädden som är speciellt anpassad till arbetsskor/skyddsskor och uppfyller samtliga ESD/ antistatiska krav. Förutom att fotbädden kan förebygga olika belastningsskador så ökar den dessutom komforten. Den ger fotvalven dynamiska stöd och stärker därmed fotens egen stötupptagning utan att låsa valvets naturliga rörelse.

ORTOLAB AFS WORKS finns med tre olika fotvalvshöjder: hög, normal och låg. Den har en pelott ”framfotskudde” som stöd för det främre fotvalvet. Ortolab Arch Flex System Works bygger på vårt tidigare världspatent. Tillverkas i två olika tjocklekar: Plus+ passar i de flesta arbets-/skyddsskor med urtagbar innersula eller i skor med gott om plats och ger mycket bra stötdämpning. Slim för arbets-/skyddsskor med mindre plats. Ortolab AFS Works går också att använda i dina normala skor.

ORTOLAB ARCH FLEX SYSTEM

Vårt unika prefabricerade koncept.
Ortolab AFS är så nära individuella fotbäddar man kan komma. Finns med tre olika fotvalvshöjder: hög, normal och låg. Vi undersöker varje persons fotvalv med en spegellåda och ser till att den anställde får rätt fotbädd för sina fötter.
Ortolab AFS ger fotvalvet ett dynamiskt stöd och stärker därmed fotens egen stötupptagning utan att låsa valvets naturliga rörelse.
Fotbädden kan förebygga olika belastningsskador och ökar dessutom komforten. Den passar i de flesta skor och fungerar för alla aktiviteter. Fotbädden har en pelott ”framfotskudde” som stöd för det främre tvärgående fotvalvet.
Välj mellan två olika tjocklekar: Slim för skor med mindre plats och Plus+ för mer stötdämpning.

För mer information maila info@ortolab.se

Från Ortolabs Facebook-sida:

För er som funderar och undrar så kan jag med hela mitt hjärta tala om att dessa sulor har förändrat mitt liv.
Kan gå på stengolv med truckskor utan att gråta efter en dags jobb. Har inte ont i ben, benhinnor eller ländryggen efter att dessa sulor introducerades i mitt liv. Har hjälpt många av mina anställda med olika problem.

Köpte till mina jobbskor, värken i fötter o höfter försvann på nolltid önskar jag köpt ett par för många år sen kommer aldrig mer gå utan ett par igen 500 kr är inga pengar, bästa investeringen jag gjort i mitt liv!

Har nu använt fotbädden i drygt två månader. Jobbar som kock och står och går hela dagarna. Alltid haft ont och blivit trött i fötterna när jag jobbat. Nu har jag en helt annan känsla i fötterna efter ett arbetspass. Kan varmt rekommendera denna produkt.