Skip to main content

Benhinneinflammation

Känner du en smärta på insidan eller framsidan av smalbenet? Det kan bero på att du har överbelastat underbenet där muskler och senor fäster på skenbenet. Detta brukar kallas benhinneinflammation, men det handlar om en överbelastningsskada. Vanligt att känna stelhet när du ska börja gå efter ha suttit länge. Att de första stegen smärtar men att det försvinner efter ett tag. Om du har gått väldigt mycket på dagen kan en molande värk kännas på kvällen. Om du fortsätter att träna utan åtgärd kommer smärtan att öka och kännas under hela aktiviteten.

Detta är en av de vanligaste  överbelastningsskadorna och det finns en mängd olika orsaker till denna. Här listas ett antal av de vanligaste orsakerna förutom ren överbelastning. Fotvalvens uppbyggnad och fotfelställningar. Intensiv hopp-/ löpträning. Ändrad och/eller felaktig typ av sko. Byte av underlag (inomhus-utomhus, gräs-grus, snö-barmark, mjukt-hårt mm.). För mycket träning på hårt underlag. Snabba riktningsförändringar och tvära stopp.

Ortolabs fotbäddar:

Fotbäddens inbyggda stötdämpning minskar stressen på benhinnan/underbenet. En vanlig orsak till benhinneinflammation kan också vara överpronation. Ortolabfotbäddens dynamiska stöd i hålfoten kan minska mycket av den skadliga överpronationen och förbättra stötupptagingen.

Var kan jag köpa era produkter?

För våra individuellt utprovade fotbäddar, se menyn ”Utprovning” i toppen på sidan. Ortolab AFS kan du beställa i vår shop.

Fotbäddar, sulor, skoinlägg ... Ortolab – störst i Sverige på individuellt anpassade fotbäddar