Skip to main content

VÅRA PRODUKTER

https://www.youtube.com/watch?v=EpLVfXM25bk

Top of the line

ORTOLAB HGP INDIVID

Ortolab har under mer än 20 års tid levererat denna helt individuellt anpassade ortopediska fotbädd till hundratusentals nöjda användare. För dig som har större problem med dina fötter, t ex om du har någon belastnings/idrottskada. Eller om du helt enkelt vill ha den bästa komforten och känslan som går att få med ett par fotbäddar.

Klicka här!

ORTOLAB INDIVIDUAL

Om du vill ha helt individuellt anpassade fotbäddar så finns Ortolab Individual. Dina fötter skannas då med en 3-D Ipad scanner. Därefter skickas ”fötterna” via nätet upp till vår produktion i Norrland. Fotbäddarna specialtillverkas efter dina fötter av Ortolabs ortopedtekniker. Efter någon vecka är de klara för leverans.

Klicka här!

Nyhet!

ORTOLAB
FUNKTIONS
TOFFLOR

VÄXLA MELLAN AKTIVITET OCH ÅTERHÄMTNING

Ortolab har utvecklat ett nytt koncept så att du kan ha ännu mer glädje av Ortolab AFS Plus+ funktionstofflor. Det handlar helt enkelt om komfort ännu fler timmar på dygnet. Konceptet bygger på återhämtning och aktivitet. Det är en toffelmodell som passar alla Ortolabs AFS Plus+fotbäddar och det innebär att du mycket enkelt kan flytta Ortolab AFS Plus+ fotbäddarna mellan funktions-tofflorna och andra skotyper. Det kan t.ex vara träningsskor, finskor eller kängor. Viktigt är att du ska kunna ta ur innersulan på den sko som du ska ha fotbädden i. Vill man endast använda fotbäddarna i funktionstofflorna ingår kardborre för att säkra fotbäddarna på plats. Våra fotbäddar och funktions-tofflorna är designade för att ge maximal komfort och stöd för dina fötter. Ortolab AFS  har en Arch Flex System-dynamik med bl.a en dynamisk pelott” och mjuk stötdämpning. Vi har pelott i alla våra olika fotbäddar.

Lite enklare, lite billigare

ORTOLAB ARCH FLEX SYSTEM

ORTOLAB AFS ger fotvalvet ett dynamiskt stöd och stärker därmed fotens egen stötupptagning utan att låsa valvets naturliga rörelse. Fotbädden kan förebygga olika belastningsskador och ökar dessutom komforten. Den passar i de flesta skor och fungerar för alla aktiviteter. ORTOLAB AFS finns med tre olika fotvalvshöjder: Hög, Normal och Låg. Den har en pelott som stöd för det främre fotvalvet. Ortolab Arch Flex System bygger på vårt tidigare världspatent. Tillverkas i två olika tjocklekar: Slim för skor med mindre plats och Plus +, med extra stötdämpning.

Nyhet!

ORTOLAB
AFS WORKS

TILL ALLA ARBETSSKOR/
SKYDDSSKOR

ESD godkända och Antistatiska 

ORTOLAB AFS WORKS ingår i Ortolab AFS konceptet. Fotbädden passar i arbetsskor/skyddsskor och uppfyller ESD krav och är Antistatiska. I ORTOLAB AFS WORKS använder vi avancerad teknologi och unika material som förstärker fotens naturliga sätt att stabilisera och dämpa stötar. Detta minskar risken för att få belastningsskador och rehabiliteringstiden förkortas om du redan är skadad. Den har dessutom en härlig komfort. Den bygger på Ortolabs tidigare världspatent vilket gör den unik. ORTOLAB AFS WORKS ger fotvalvet ett dynamiskt stöd och stärker därmed fotens egen stötupptagning utan att låsa valvets naturliga rörelse. Finns med tre olika fotvalvshöjder: Hög, Normal och Låg. Tillverkas i två olika tjocklekar: Plus+ passar i de flesta arbets-/skyddsskor med urtagbar innersula eller i skor med gott om plats och ger mycket bra stötdämpning. Slim för arbets-/skyddsskor med mindre plats.

https://www.youtube.com/watch?v=-hTZ-GpiSO4

För alla fötter

Låt dina fötter vänja sig.

Då du börjar använda dina nya fotbäddar kan det kännas lite ovant i början. Detta är helt naturligt. För de flesta känns fotbäddarna sköna redan efter några minuter, medan andra behöver någon dags tillvänjning.

Så sköter du dina fotbäddar.

Ta väl hand om fotbäddarna så håller de länge och du kommer att ha glädje av dem under lång tid framöver. Om dina skor är fuktiga eller blöta, plocka ur fotbäddarna. Låt dem torka i rumstemperatur. Du kan regelbundet skölja av dina fotbäddar och handtvätta med flytande diskmedel. Det förbättrar hållbarheten och hygienen. OBS! Använd inte tvättmaskin eller torktumlare.

Passar till de flesta typer av skor.

Fotbäddarna kan flyttas mellan dina olika typer av skor. Om det finns löstagbar innersula, ta ur denna först.