Skip to main content

Hälseneinflammation

Hälseneinflammation, dvs hälsenetendinos, är i regel relaterad till överansträngning och medför smärtor, svullnad och ömhet i anslutning till senan. Skadan uppstår framförallt inom motions- och idrottsaktiviteter. Ofta drabbas otränade individer som börjar träna för ambitiöst eller tränade idrottare som byter skor (ofta av typ ”barfota” med lågt häldropp), underlag mm. Mjukt underlag tex sand och löpning i uppförsbackar kan vara utlösande faktorer. Snabba riktningsförändringar och tvära stopp. Symtom kan vara svullnad över hälsenan. Smärta vid anstränging av hälsenan. Intensiv smärta och ömhet och nedsatt funktion i hälsenan. Vanligt är att man känner stelhet på morgnarna eller vid långt stillasittande. Kan också hända att man upplever att senan ”knakar”. Den djupa och ytliga vadmuskelns gemensamma sena är hälsenan. Från baksidan av knät löper den ned till hälbenet.

Ortolabs fotbäddar:

Fotbäddarna kan ge viss hjälp genom god stötdämpning och att de stöder och avlastar hela fotens rörelseapparat och då speciellt det dynamiska stödet i både längs- och tvärgående fotvalvet. Den funktionella hälkoppen med höga kanter är också positiv.

Var kan jag köpa era produkter?

För våra individuellt utprovade fotbäddar, se menyn ”Utprovning” i toppen på sidan. Ortolab AFS kan du beställa i vår shop.

Fotbäddar, sulor, skoinlägg ... Ortolab – störst i Sverige på individuellt anpassade fotbäddar