Skip to main content

Hallux valgus

Hallux valgus är ett tillstånd som kännetecknas av att stortån blir sned och att det växer ut en ”knöl” på insidan av stortån. Hallux valgus är den vanligaste fotdeformiteten och förekommer framförallt hos kvinnor. Orsaker till att Hallux Valgus uppkommer kan vara nedtrampat främre fotvalv. Även framfotspronation kan öka belastningen på stortåledens insida. Anses ofta vara ärftlig, men skovalet är också av stor betydelse. Trånga skor kan också bidra till Hallux Valgus.  Detta kan vara väldigt smärtsamt när belastar foten, för då vilar hela din kroppsvikt över ”knölen”.

Ortolabs fotbäddar:

Genom att pelotten i våra fotbäddar stöder det främre tvärgående fotvalvet och ger ett stöd och lyft av framfotens mellanfotsben (metatarsaler), så avlastas stortåleden. Pelotten håller också tillbaka överpronation i framfoten. Stödet i hålfoten (det längsgående fotvalvet) är också mycket viktigt för att inte avveckla steget över den onda tån. Ortolabs dynamiska fotbäddar lägger foten rätt och tillåter foten jobba efter fotens naturliga rörelse.

Var kan jag köpa era produkter?

För våra individuellt utprovade fotbäddar, se menyn ”Utprovning” i toppen på sidan. Ortolab AFS kan du beställa i vår shop.

Fotbäddar, sulor, skoinlägg ... Ortolab – störst i Sverige på individuellt anpassade fotbäddar